OLGA PONS I JOAN WAGER TRIOMFEN AL TRI DE LA PLATJA GRAN

Després de 5 mesos sense cap prova esportiva, Menorca acollí la XI Edició del Triatló “Platja Gran” organitzat pel Club Penya Esportiva Son Marçal i produïda per Elitechip.

Un dia que es recordarà perquè s’han tornat a reprendre les competicions esportives a l’aire lliure. No ha estat un dia normal, participants, públic en general, i amb l’Staff de l’organització, s’han esforçat tots en la seva funció de poder celebrar una prova esportiva amb les màximes garanties sanitàries per tornar a la nova normalitat.
A primera hora del matí, molts esportistes ja havien recollit el seu dorsal, deixat la seva bici al “Boxes”, i estaven a punt a la platja. A les 8:30 h amb tothom col·locat al passadís de sortida (habilitat per fer tipus “Rolling Start”), en files de 4 triatletes, guardant les seva distància intrapersonal. Un cop iniciada la primera sortida i al so de la música, cada 10 segons acançaven un lloc fins arribar al seu torn per començar el triatló.


En el tram de natació els mes ràpits han estat Albert Reig (Triatló Prosan) amb 0:09:50 i en fèmines Gemma Marquès (Triatló Prosan) i Núria Femenias (C.E. Island Sport – Triton) amb 0:11:43 que han aconseguit el millors temps d’aquest parcial. En el segment ciclista Joan Wager (Saltoki Diquesí Trikideak) ha dominat clarament i ha definit de forma clara i davant tothom que era candidat ferme a la victòria final, Ivan Muñoz (ViWO hotels TEAM) a més de 50 segons i un grupet de fins a 5 triatletas han entrat a boxes amb tot per decidir en el tram de carrera. En categoria femenina Olga Alzina Pons (C.E. Island Sport – Triton), i Dolores Fernández (Club Triatló Global Training) han mantingut un bonic duel en aquest segment mantenint tot el temps les distàncies i control entre elles. Olga Alzina Pons ha esperat el tram de carrera, on ha imposat un major ritme i ha distanciat definitivament a Dolores Fernández (Club Triatló Global Training) en més de 2 minuts, en tercer lloc ha entrat a meta Isa Silvela (CN Jamma), que tot i fer una sortida discreta al tram de natació, i no tenir referència amb les primeres, ha marcat el millor tram de bici, i un segon millor temps de carrera, que l’ha deixada tant sols a 5 segons d’aconseguir la segona posició. En el tram de carrera en categoria masculina, en Joan Wager (Saltoki Diquesí Trikideak) tot i no aconseguir el millor parcial en carrera, ha pogut mantenir les distàncies amb el seus seguidors i ha aconseguit la victòria a la prova de Ciutadella comodament, per davant d’un Guillem Soler (C Triatló Arena) que ha avançat a Ivan Muñoz (ViWO hotels TEAM) tercer classificat final.
Una volta han finalitzat les categories absolutes s’ha donat pas a un acuatló infantil per a categories menors, amb 10 participants, així també han pogut gaudir de l’esport com han fet els seus pares.